The Life of a Successful Online Shop. How to grow smart in a technical way? - Download a free White Paper

18.04.2016

Views: 7004 times

6 comments

Категории: Ecommerce tips White papers
The Life of a Successful Online Shop. How to grow smart in a technical way? - Download a free White Paper

Which online store to choose? How to grow your online store properly?

Stenik has thoroughly analyzed the life path of an online store through the prism of his technical development.

This white paper is suitable for beginner to online marketers and will save you a lot of mistakes, resources and nerves at the time of creating and growing your internet shop. The analysis is based on Stenik's 15-year experience in online marketing and working with large and operating stores of Bulgarian companies. The most important highlights you will learn from the analysis:

 • How to maintain "technical stability" during the growth of your online store?
 • Which are the two starting points for online merchants?
 • What levels of online marketing experience exist and what are the challenges to them?
 • When is it right to change your eCommerce platform and how difficult is it?
 • How to make a right study and choice of platform and artist?

Download the free analysis in PDF format by filling in your details:

* required fields

About the author:

Stefan Stefan Chorbanov

Stefan Chorbanov is one of the founders of Stenik and since 2004 has been working at the company to create iconic online stores and websites. He has participated in eCommerce projects for KFC, Coquette, CarpetMAX, Hipoland, Pakostnik, Ozone, Dancy, Orange Center, Tempo, Demobaza, Giulian and many more. As a hobby, he also develops his own online clothing stores, which makes him a specialist not only from the developer's side but also from the merchant's side - an experience that few have.

Share

Коментари:

 • Венециян Якимов

  22.02.2018

  Здравейте, Искам само да добавя че през 2017 година най-популярния софтуер за онлайн магазини е WordPress WooCommerce. Да се има в предвид че той е направен главно за по-малкия до среден бизнес, но това обхваща повече от 90% от нуждите в интернет. WordPress е изключително лесен за ползване и позволява на всеки с малко познания с форматирането на документи/текст да се справи да си изгради собствен онлайн магазин. Огромно олеснение за всички Българи е че тук стандартния метод за плащане е при доставка, така че да нямате нужда от SSL сертификати и специални сървъри за съхранението на конфиденциални данни. WooCommerce позволява лесна итеграция с Google Analytics както, AdWords Conversion Tracker, Фейсбук Pixel и т.н. което позволява разтеж до небето и можеби отвъд. Инж. Венециян Якимов

  • Stefan Chorbanov

   22.02.2018

   Това е едно хубаво допълнение и никой не го оспорва. WooCommerce е една добра алтернатива за старт на Вашия онлайн бизнес, като това е алтернатива на SAAS решенията като Gomba shop и Shopiko. Но не отговаря на изискванията за развиване на сериозен eCommerce, дори с мащаба на българските търговци, чиито онлайн бизнеси порастват всеки ден. SSL сертфикатът не е нужен само, когато има онлайн разплащане - така, че тук не сте прав. Той е задължителен.

 • Славчо Панов

  22.02.2018

  Хубава рекламна статия ;), но никъде не сте посочили за важността на UX, като наистина важен фактор за развитието на един онлайн магазин. Виждал съм го, как при изпълнено всичко друго, без това и сайта не може да развие потенциала си.

  • Stefan Chorbanov

   22.02.2018

   UX-ът и дизайнът са част от изработката на един онлайн магазин. Можем да ги причислим дори към техническата част. И да - мног важна част! Статията няма за цел да засегне всички детайли около разработката на магазина, а да акцентира на растежа е технически аспект.

 • Кирил

  22.02.2018

  Бих желал просто да спомена сериозната руска платформа за електронна търговия - CS-CART, която е изключително мощна и лично аз я предпочитам за сериозни комерсиални проекти. Но да - Magento също си заслужава усилията. Впрочем, OpenCart, особено с вградената му възможност за много магазини на едро ядро, определено не трябва да се изключва като възможност.

  • Stefan Chorbanov

   22.02.2018

   В Stenik сме се сблъсквали с CS-CART. Относно OpenCart - ОК е като решение за малки и средни търговци. В Stenik сме правили няколко миграции от работещи магазини на OpenCart към Magento и сме виждали в колко задъдена улица са онлайн търговците с OpenCart, когато тръгнат да се разрастват. Но е идеална платформа за старт и след това миграцията към Magento или друга система е сравнително адектватна.

Write a comment: